top of page

leden aan het woord

Bij Netwerk in Zorg zetten we onze talenten zo goed mogelijk in om tot een boeiende werking te komen voor onze leden.

 

Of we daarin slagen en waar dan precies de meerwaarde zit, op die vragen laten we de leden zelf antwoorden!

Schoonmaken is een vak apart

 

“Via collega’s leerde ik Netwerk in Zorg kennen. Ik neem er als leidinggevende bewust tijd voor om ervaringen uit te wisselen met anderen, om gelijkaardige problemen met elkaar te bespreken en vragen openlijk op tafel te leggen.

 

Behalve een waardevol netwerk is Netwerk in Zorg voor mij ook een inhoudelijke verrijking: de studiedagen zijn altijd heel interessant. Ik ben niet alleen hun honderdste lid, maar ook een echte fan. Ik wil in de toekomst mee mijn schouders zetten onder enkele initiatieven.”

 

Fabienne Schepens

Diensthoofd Schoonmaak in PC Caritas – Melle

Elke dag is een nieuwe uitdaging

“Als diensthoofd leg je telkens opnieuw een puzzel van honderden stukjes: je moet die 100.000 m2 afwerken met de middelen en mensen die je die dag ter beschikking hebt. Wanneer je mensen dan kan meenemen in een verhaal van hoe je iets doet en waarom, en je ziet dat ze gemotiveerd zijn om zich in te zetten…. dan ben je gelukkig. Die praktijkervaring deel ik al 11 jaar met alle leden van Netwerk in Zorg. Op mijn beurt leer ik er uit andere ervaringen en uit de leerrijke uitstappen die we maken. Ik kan er helemaal mezelf zijn en dat is fantastisch.”

 

Jeannine Stesmans

Hoofd Schoonmaak en Afvalbeheer in UZA - Edegem

Een compliment geeft vleugels

“De schoonmaaksector is een sector van echte mensen en pure communicatie. Diezelfde authenticiteit vind ik terug bij Netwerk in Zorg. Ik ontmoet er telkens weer interessante sprekers, andere leidinggevenden waarmee het klikt in een open en ongedwongen sfeer.

 

Samen kijken we kritisch naar innovaties in onze sector, bespreken we personeelskwesties of duiken we in een managementopleiding. Netwerk in Zorg is een belangrijke schakel in de professionalisering van schoonmaak en dienstverlening.”

 

Ben Smets

Diensthoofd Schoonmaak in H.Hart Ziekenhuis - Mol

Dankzij Netwerk in Zorg zitten we niet op een eiland

“Diensthoofden schoonmaak hebben een intense job maar lopen het risico om op een eiland komen te zitten. Meestal is er immers maar één diensthoofd per instelling en dus is overleg amper mogelijk.

 

Gelukkig biedt Netwerk in Zorg soelaas door tal van activiteiten en lezingen te organiseren en door ons te stimuleren om veel van elkaar te leren. De directeur van het ziekenhuis waar ik werk wou dat ik lid werd en dat heb ik me nog geen seconde beklaagd!”

 

Karin Valckenier

Diensthoofd Schoonmaak in Maria Middelares - Gent

bottom of page